Dacia Logan Pick Up electric pentru America

Posted: February 8, 2010 by alexandru96 in Stiri auto

Dacia Logan Pick Up a ajuns în SUA sub o formă electrică, fiind în curs de comercializare pe piaţa nord-americană de către cei de la Envision Motor Co. prin intermediul mai multor dealeri.


Modelele electrice, denumite Electric Motor Cars, au însemne specifice companiei americane, dar sunt bazate fidel pe şasiul şi caroseria versiunilor Dacia Logan Pick Up, respectiv MCV/VAN. Automobilele au o autonomie de peste 400 km şi că încărcarea se poate face în garaj de la o priză normală peste noapte.

Vehiculele EMC vor fi oferite în principal micilor agenţi comerciali americani, fiind o soluţie avantajoasă de viitor. Tehnologia îşi cere însă preţul şi de la tarife care nu sar de 10.000 de euro în România, versiunea electrică pentru USA ajunge la unul de pornire de 34.000 de dolari ( aproximativ 25.000 de euro). Versiunea MCV VAN se va vinde cu un preţ în jur de 28.000 de euro. În prezent peste Ocean au fost trimise doar trei exemplare, dar se preconizează că de început 100 astfel de modele vor fi oferite spre testare şi comercializare. De asemenea, se caută dealeri pe piaţa americană pentru acest nou low-cost electric.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s