Aro

Posted: April 7, 2010 by alexandru96 in Stiri auto


ARO (Auto România) a fost un producător de vehicule off-road din Câmpulung-Muscel, România. Şi-a început producţia în 1957 şi a produs 360.000 de vehicule, dintre care două treimi au fost exportate în 110 ţări (înainte de 1989 90% din producţie a fost exportată). Automobilul de teren a ieşit din fabricaţie în anul 2003.
În septembrie 2003, Statul român a vândut, pentru preţul de 180.000 USD, 68,7% din ARO companiei americane “Cross Lander”, deţinută de John Perez. În contractul de privatizare erau prevăzute investiţii de 2 milioane de dolari în ARO, dar nici o investiţie nu a avut loc iar echipamentul ARO a fost vândut.


În mai 2007, omul de afaceri Nicolae Raţiu, fiul fostului lider ţărănist Ion Raţiu, a achiziţionat prin compania Landmark Management o parte de active în valoare de 16,5 milioane euro din cadrul fostei uzine Aro Câmpulung. După preluare, compania a derulat investiţii pentru reabilitarea platformei, prin reconstrucţia infrastructurii şi reconversia unor hale. În prezent, platforma industrială Aro Câmpulung are o suprafaţă de 49 de hectare şi include hala principală de producţie şi unităţile secundare utilizate anterior pentru producţia modelului 4×4 Aro.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s