Cum trebuie pedepsiti vitezomanii periculosi din Romania?

Posted: August 12, 2010 by alexandru96 in Diverse

Am tot auzit in ultimele cateva zile dezbatandu-se problema vitezei in randul soferilor din Romania si cum ar trebui pedepsiti pentru a fi mai responsabili.

In conditiile in care in tari precum Italia, cel care depaseste cu 30 km/h viteza legala admisa se alege cu suspendarea dreptului de a conduce, in Romania o astfel de abatere atrage dupa sine doar o amenda si puncte de penalizare. Ba chiar la noi amenzile nu se mai platesc, iar vinovatii “rezolva” situatia in instanta. Dupa care auzim de alte accidente, alte vieti distruse si pareri de rau.

Putem spune pe buna dreptate ca legile romanesti sunt blande cand vine vorba de nerespectarea Codului Rutier. Auzim tot mai multe cazuri de soferi inregistrati de aparatele radar cu viteze de rulare de peste 200 km/h. Da, este adevarat ca pot primi 9 puncte de penalizare si suspendarea permisului timp de 90 de zile, insa in alte tari europene ar putea risca sa le fie confiscata masina si sa plateasa amenzi de mii de euro! De exemplu, in Franta platesc o amenda de 1.500 euro si suspendarea permisului pentru 3 luni, iar in Anglia – 2500 lire sterline (3.700 euro).

La noi in tara in schimb, amenzile nu prea mai sperie pe nimeni, si cu siguranta nu pe cei care au un Porsche in valoare de 100.000 de euro.

Comments
  1. Decebal says:

    Nu poti sa compari amenzile din Romania cu cele din alte tari europene, deoarece si nivelul salalriilor difera foarte mult. Amenzile de la noi mi se par corecte din punct de vedere al valorii si al penalizarilor.
    Nu mi se pare ca responsabilitatea soferilor din Romania reprezinta o problema in acest moment. Chiar nu se intampla extraordinar de multe accidente rutiere, iar majoritatea care le fac nu sunt cei cu masini puternice, sunt cei care au trecut de la Dacia 1310 la Logan si isi inchipuie ca si-au luat masina sport, asa ca se gandesc ei ca sunt in siguranta la 160 km/h.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s