Mobil 1, test de 1 milion de kilometri

Posted: August 14, 2010 by alexandru96 in Stiri auto

Cercetatorii ExxonMobil din Paulsboro, New Jersey au parcurs 1 milion de km intr-un Mercedes-Benz E350 pentru a testa uleiul sintetic de motor, Mobil 1.

La sfarsitul unui lung test de anduranta – dupa ce masina, expusa la factori meteorologici si modificari sezoniere de temperatura, a rulat pe un simulator auto, 1 milion de km – mecanicii Mobil1, impreuna cu inginerii de la Mercedes-Benz au demontat motorul.

Dintii angrenajului, care se pot toci si eroda intr-atat incat sa determine saltul lantului de distributie si scoaterea din functiune a motorului, erau intr-o forma excelenta. Tachetii si camele aratau ca noi si nici depunerile de uzura de pe axul cu came nu se puteau observa.

Ultima componenta scoasa din motor, arborele cotit, arata si el “ca nou”, cu atat mai mult cu cat, in mod obisnuit, zonele de frecare intensa sau filetate ale motorului tind sa acumuleze multe depuneri de uzura.

Concluzia experimentului: dupa ce a rulat 1 milion de km cu Mobil 1, motorul lui Mercedes-Benz E350 mai avea sute de mii de kilometri de viata in el.

Comments
  1. […] Mobil 1, test de 1 milion de kilometri Sat Aug 14, 2010 22:08 pm Cercetatorii ExxonMobil din Paulsboro, New Jersey au parcurs 1 milion de km intr-un Mercedes-Benz E350 pentru a testa uleiul sintetic de motor, Mobil 1. La sfarsitul unui lung test de anduranta – dupa ce masina, expusa la factori meteorologici si modificari sezoniere de temperatura, a rulat pe un simulator auto, 1 milion de km – […] […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s