MINI Countryman Zburator in Romania

Posted: September 7, 2010 by alexandru96 in Stiri auto

Automobile Bavaria va lansa la data de 19 septembrie noul MINI Countryman pe piata din Romania, la pretul de inceput este de 21142 Euro cu TVA pentru versiunea MINI One care dezvolta 98 CP cu un motor pe benzina de patru cilindri.

Prezentarea oficiala pe piata va fi marcata de lansarea unui model MINI Countryman Zburator, un proiect al unui artist roman, Alex Mirea. Echipa de piloti de test este alcatuita din 4 jurnalisti : Tudor Bratu (ProMotor), Cristina Chipurici (Pyuric, bloger), Georgiana Mitroi (The One) si Nono Semen (ProFM).

MINI Countryman deschide un nou segment important pentru marca britanica. Primul corss-over al marcii ofera in premiera un sistem de tractiune integrala, patru usi, un plus semnificativ de spatiu si noi concepte inovative la interior precum MINI Central Rail sau MINI Connected care permite folosirea unei serii de aplicatii speciale in masina, precum Web Radio, comunicare cu Twitter sau livrare de stiri printr-un reader RSS.

Proiectul lui Alexandru Mirea, MINI Countryman Zburator, isi propune sa surprinda o parte din valentele noului model si ale marcii: extrovertit, unic, indraznet. Modelul creat de artist preia forma MINI Countryman si ii adauga doua aripi mari, inspirate din logoul marcii.

„MINI Countryman se doreste a fi masina dedicata evadarii din oras si pentru asta zborul este cea mai buna sansa. Am renuntat la motor dorind sa subliniez ideea de emisii reduse de CO2. Modelul meu va fi propulsat de 4 oameni – aceasta este tractiunea mea integrala,” a explicat Alex Mirea.

„MINI este una din putinele brand-uri pentru care o astfel de joaca creativa este complet fireasca. Aceasta spune mult despre imaginea marcii noastre,” explica Alexandru Şeremet, corporate communications manager BMW Group Romania.

Proiectul va culmina pe 19 septmebrie cu o tentativa inedita de zbor.

Dupa cum spuneam si la inceput, cel mai nou model MINI, al patrulea din gama, este deja disponibil pentru comenzi si are programat debutul in showroom pe 19 septembrie. Pretul de inceput este de 21142 Euro cu TVA pentru versiunea MINI One care dezvolta 98 CP cu un motor pe benzina de patru cilindri.

Noul model va fi disponibil in cinci variante de motorizari, trei pe benzina si doua diesel. Cele mai puternice propulsoare (Cooper D, patru cilindri in linie si 112 CP, si Cooper S, patru cilindri in linie si 184 CP) pot fi echipate si cu sistemul de tractiune integrala ALL4.

Comments
  1. […] MINI Countryman Zburator in Romania Tue Sep 07, 2010 9:31 am Automobile Bavaria va lansa la data de 19 septembrie noul MINI Countryman pe piata din Romania, la pretul de inceput este de 21142 Euro cu TVA pentru versiunea MINI One care dezvolta 98 CP cu un motor pe benzina de patru cilindri. Prezentarea oficiala pe piata va fi marcata de lansarea unui model MINI Countryman […] […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s