BMW M6 Coupe si M6 Cabriolet au ajuns la final de cariera

Posted: September 8, 2010 by alexandru96 in Stiri auto

BMW a anuntat incetarea productiei pentru modelele BMW M6 Coupe si BMW M6 Cabriolet, acestea fiind produse in 14.152 unitati: 9.087 unitati din versiunea Coupé, lansata in 2005, si 5.065 din varianta Cabriolet, prezentata in anul urmator.

Cele doua modele superperformante au oferit cea mai exclusivista experienta M pe soselele normale, combinata cu tehnologia de transmisie si sasiu inspirate din lumea sporturilor cu motor.

Dupa retragerea acestor doi sportivi la numai o luna dupa retragerea celei de-a patra generatie a modelului BMW M5, acum vine momentul pentru a se incheia si productia propulsorului de inalta turatie V10 de 373 kW/507 CP. Doi ani la rand, 2005 si 2006, motorul cu zece cilindri a obtinut locul intai in clasamentul general al prestigiosului concurs “Engine of the Year Award”, iar in urmatorii doi ani a ocupat, de fiecare data, prima pozitie in clasa propulsoarelor cu capacitatea de peste patru litri.

Aproape in aceeasi maniera, principiile de design al tehnologiei sasiului si constructia cu materiale usoare sunt si ele transferate de pe circuite, pe sosele. Spre exemplu, in cazul modelului BMW M6 Coupe, plasticul ranforsat cu fibra de carbon (CFRP) – un material care in mare parte datoreaza Formulei 1 introducerea sa in industria auto – a fost utilizat la constructia acoperisului si a altor componente de caroserie.

Un alt indiciu important al profilului pe care l-a avut BMW M6 Coupe a fost raportul masa-putere, 3,37 kilograme per CP.

La nivel mondial, BMW M6 Coupe si BMW M6 Cabriolet au fost apreciate ca fiind automobile de vis pentru pasionatii domeniului, dar care aveau si ambitii sportive. Piata numarul 1 pentru ambele modele a fost SUA, care a inregistrat vanzari de 3.528 unitati Coupe si 3.247 exemplare Cabriolet, urmata de Germania (1.183 / 541 unitati). Pe pozitia a treia in ceea ce priveste vanzarile modelului BMW M6 Coupe s-au situat Marea Britanie si Irlanda, cu 619 automobile inmatriculate; in cazul versiunii BMW M6 Cabriolet a fost Canada, cu vanzari de 209 unitati.

Comments
  1. […] BMW M6 Coupe si M6 Cabriolet au ajuns la final de cariera Wed Sep 08, 2010 14:47 pm BMW a anuntat incetarea productiei pentru modelele BMW M6 Coupe si BMW M6 Cabriolet, acestea fiind produse in 14.152 unitati: 9.087 unitati din versiunea Coupé, lansata in 2005, si 5.065 din varianta Cabriolet, prezentata in anul urmator. Cele doua modele superperformante au oferit cea mai exclusivista experienta M pe soselele normale, combinata cu tehnologia de […] […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s